De, der foretrækker bjerget og beslutter at flygte fra varmen, støj og travlhed ved badebyen, kan nyde den smukke natur langs øko-stien, der forbinder den nordvestlige udkant af Obzor og den middelalderlige fæstning Kaleto med en samlet længde på 2200.

En asfaltvej kan nås til fods eller i bil til Gabra-lokaliteten, hvor du vil trække vejret foran den storslåede panoramaudsigt over havet og byen, der er blevet sænket ved foden af bjerget.

Herfra går du ad en sti omgivet af uberørt vegetation og frisk kølig luft med duften af fyrretræ. Efter 300 m til højre er der en gaffel i stien, som, hvis du tager, når du Ayazmoto-området, hvor du er midt i et turistrum med en sikker pejs og et bord og en springvand med køligt kildehelende mineralvand, sidde og slappe af og nyde fordybe dig i den fantastiske skødesløshed og sindsro, som kun bjerget kan give.

Kan lide og besøges af både turister og lokale "Parvomayska Polyana" ligger ca. на 300 м от него. Det har et samlet areal på ca. 2 hektar, og inden du kommer ind på engen, vil du passere gennem et springvand med helende mineralvand og dets symbolske værge - stenbjørnen.

Langs engen, langs en smal sti, når du et smukt, stejlt stenet bjergvandfald. Når man forlader vandfaldet, er det umuligt at forblive ligeglad med den storslåede udsigt. Vand, der falder fra en højde af 10 m, styrter ned i bækkens stenede seng og danner strålende fyrværkeri af små vanddråber. Uden tvivl vil nedstigningen til selve vandfaldet i sommersæsonen være mest spændende.
Øko-stien slutter med resterne af den middelalderlige fæstning "Kaleto", der ligger ca. 1000 m længere væk.